anagrama drugstore del Liceo 1r aniversari, DOMINGO, 16 SEPTIEMBRE 1973
Anunci del Drugstore del Liceo a La Vanguardia en el 1r aniversari, diumenge 16 de setembre de 1973

El Drugstore del Liceu va obrir les portes el 1972 en plena Rambla de Barcelona tot i que l’entrada al local es feia pel carrer de Sant Pau. En el record de moltes persones ha quedat com el lloc on acudir quan la nit avança i els bars anaven tancant. El personal més variat s’hi reunia a prendre la darrera copa i no sempre de manera pacífica. Moltes històries, baralles i fins i tot algun cop de destral s’hi va repartir. Particularment, recordo la marea humana intentant acostar-se a la barra per demanar una cervesa a les tantes de la matinada.

La Vanguardia_Drugstore del Liceu_DOMINGO, 28 DE MAYO DE 1972

Com es vivia això des de darrera la barra?
Els anuncis que DRUGSTORE DEL LICEO posava a la secció de demandes de personal de La Vanguardia entre 1973 i 1974 ja ens indiquen que les condicions laborals dels cambrers i altres treballadors devien ser inhumanes. Només cal donar una ullada a la hemeroteca per trobar centenars de demandes laborals com aquestes.

Mozo de Almacen, drugstore del LIceo

I el document que rescatem, una octaveta elaborada pels mateixos treballadors del Drugstore adreçada a “Todos los ciudadanos”, així ho confirma.

Los trabajadores del Drugstores del Liceo a TODOS LOS CIUDADANOS
Aquest és el document que podreu llegir millor en pdf
Clica i obre o guarda Los trabajadores del Drugstore del Liceo a TODOS LOS CIUDADANOS en pdf

Octaveta cortesia de Xavi Cot