Festival Canet Rock 1975


Festival Canet Rock 1976


Festival Canet Rock 1977


Festival Canet Rock 1978


Esquema ordenació del recinte, obra de Pere Riera, Dani Freixes, Vicente Miranda, Alfons Soldevila i Josep Ignasi Llorens
Publicat originalment al bloc Formaire
(No hem pogut esbrinar si aquesta imatge està subjectes a algun dret de reproducció, en el cas que ho estigui preguem que contacteu amb la web sense nom.)

Després de més de 30 anys i ara que el Pla d’en Sala està sepultat per la nova autopista, pensem que és hora d’obrir un espai de reflexió sobre els Canet Rock.
Entre els que afirmen anar tan col·locats que no recorden res i els que mitifiquen aquelles nits com si haguessin estat a Woodstock s’ha creat una aura opaca al voltant dels festivals que ens fa plantejar algunes qüestions: Per quin motiu van passar quatre anys des del festival de Granollers de 1971 fins el Canet del 75 sense celebrar-se un macrofestival? Reflectien els quatre Canets les successives propostes musicals de l’època? Quina distància hi ha des de la primera Nit de Follia a l’últim Punk festival? Fins a quin punt l’abús que fan els mitjans de comunicació de les imatges de la pel·lícula de Bellmunt no distorsiona la visió del conjunt?… Són preguntes que deixo aquí.
Només afegir que els Canet Rock van créixer a l’ombra de Les Sis Hores de Cançó que es celebraven des de 1971. Un any abans de la primera edició, 1974, va obrir les portes Zeleste a Barcelona com a sala musical i manegement. Els tres primers festivals van ser fruit de la col·laboració entre Zeleste i Pebrots i el darrer va ser organitzat per Pau Riba amb pebrots però no sabem si en col·laboració amb Pebrots o no (es a dir els germans Mainat de la Trinca).

Per acabar voldria recordar que si disposeu de fotografies, pelis en 8 o super 8 o enregistraments d’àudio us podeu posar en contacte amb La Web Sense Nom des de la pestanya CONTACTA on trobareu el mail de la web. També a través de la nostra pàgina al Facebook on podreu pujar lliurament fotografies.
És un compromís dels que fem La Web Sense Nom ser respectuosos amb els materials que ens envieu i citar sempre les persones que ens han donat suport documental.

Canti Casanovas